Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Opening pop-up museum Deltion College

Zwolle – Op woensdagmiddag in het Deltion College was de feestelijke opening van een door Deltion scholieren samengesteld pop-up museum. Bijzondere samenwerkingsprojecten met scholieren in de aanloop naar de Nationale Museumweek. Drie musea – Museum de Fundatie, Aviodrome en Museum Kranenburgh – maakten samen met scholieren van het Deltion College, ROC Flevoland en de Berger Scholengemeenschap drie pop-up musea binnen de schoolmuren.

Tijdens de Nationale Museumweek – van 3 t/m 9 april 2017 – staat heel Nederland weer in het teken van ‘ons echte goud’; onze museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Doel van de week is meer waardering voor museale collecties, juist ook bij publiek dat niet vaak naar het museum gaat. ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, aldus Mirjam Moll van de Museumvereniging. ‘We hebben drie musea gevraagd om ‘ons echte goud’ op verrassende wijze naar buiten te brengen. Het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zijn schitterende podia daarvoor.’

Pop up museum Deltion
Pop up museum Deltion

De musea hebben een overzicht gemaakt van (kunst)objecten waaruit leerlingen een eigen keuze hebben gemaakt. In de week voor de Nationale Museumweek gaan de scholieren samen met de musea hun pop-up museum inrichten. De pop-up musea zijn tijdens de Nationale Museumweek door de leerlingen van de deelnemende scholen te bezoeken.

Opening pop up museum Deltion
Opening pop up museum Deltion

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button