Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opening nieuw hotel Zwolle

Voor de allerkleinste gasten

Zwolle – Vrijdag 13 november werden de deuren van een nieuw hotel in Zwolle geopend. Het nieuwe hotel ligt op het stukje groen tussen Jansen Vastgoed en Lumen hotel & Events. Met meer dan 35 hotelkamers, tunnels en kleine gangen is dit nieuwe hotel geschikt voor de allerkleinste gasten. Wij spraken met Chris Lindeboom, directeur van Lumen hotel & events over de komst van dit nieuwe hotel.

Wie zijn de gasten?

Het insectenhotel biedt nestgelegenheid aan verschillende soorten solitaire bijen. Een solitaire bij zorgt in haar eentje voor haar nageslacht, dus niet zoals de bekende honingbij en hommels die sociaal leven in een volk met een koningin en werksters. Op dit moment is het nog niet zo druk in het hotel, maar komend voorjaar en zomer wordt er topdrukte verwacht. Solitaire bijen gaan dan op zoek naar een plek om broedcellen te maken.

Nuttig maar bedreigd

Meer dan de helft van alle 363 bijensoorten die in Nederland ooit zijn aangetroffen wordt bedreigd. Het grootste probleem voor wilde bijen is het gebrek aan bloemplanten met geschikt stuifmeel, ook nest-gelegenheid kan een probleem vormen. Bijen zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening: 80% van ons eten is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten.

Nieuwsgierig naar het nieuwe hotel? Je kan gerust komen kijken zolang je de hotelgasten, maar niet stoort. Meer weten over de solitaire bijen?

Initiatiefnemers hotel voor de allerkleinste

Het insectenhotel is mede mogelijk gemaakt door Peter Plaatsman (Explosive), Bertus Jansen (Jansen Vastgoed) en Chris Lindeboom (Lumen Hotel & Events)

Gerelateerde artikelen

Back to top button