Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Opening multifunctioneel project Katwolderplein

Zwolle – Afgelopen woensdag heeft wethouder Anker, tezamen met mevrouw Dechesne, managing director Multi Netherlands en de heer Leideman, directeur-bestuurder deltaWonen, de officiële opening verricht van het multifunctionele project Katwolderplein in Zwolle. Deze feestelijke opening vond plaats onder grote publieke belangstelling, waaronder die van de bewoners uit de directe omgeving. Katwolderplein omvat een Pathé bioscoop met 1.500 stoelen, DEEN Supermarkten, restaurantformule De Beren, 23 sociale huurwoningen en de grootste parkeergarage van Zwolle met 700 plekken. Het is direct gelegen aan de westelijke stadsentree van Zwolle.

“Met de opening van het Katwolderplein markeren we de afronding van de eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied”, geeft wethouder Ed Anker aan.

“Bijna anderhalf jaar na de start van de bouw van dit plein, is deze locatie een bruisende plek van wonen, ontmoeting, recreatie en amusement geworden. De openbare ruimte is, waar mogelijk, inmiddels ingericht. Het laatste deel ronden we af als ook de andere delen van het plein zijn bebouwd. Dit gaat in twee blokken. De bouw van het eerste blok start dit najaar en de bouw van het laatste deel start in het voorjaar 2018. Als project- en wijkwethouder Kamperpoort ben ik heel erg trots op het resultaat en blij dat we dit moment met elkaar en met de wijk kunnen vieren.”

Katwolderplein- een ontmoetingsplein

Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt tussen de historische Zwolse binnenstad en de A28. De afgelopen jaren is hier onder andere de wijk Kamperpoort gerevitaliseerd en de infrastructuur aangepast. In december vorig jaar opende Pathé een bioscoop met negen zalen en op 1 maart 2017 heeft DEEN Supermarkten, tegelijk met de parkeergarage, haar deuren voor het publiek geopend.

De Restaurantformule De Beren opent in het voorjaar van 2017 en de oplevering van de huurwoningen vindt medio juni plaats. Het is voor DEEN Supermarkten en De Beren de eerste vestiging in de provincie Overijssel. Het Katwolderplein is een ontmoetingsplein en één van de belangrijkste schakels tussen de wijk Kamperpoort en de binnenstad.
De heer Leideman, directeur-bestuurder deltaWonen: “Vandaag kijken we alvast vooruit naar de oplevering in juni van de 23 sociale huurwoningen die deltaWonen hier realiseert. Ook in de verdere afronding van het Katwolderplein investeert deltaWonen het komende jaar nog. Zo bouwen we nog 45 woningen tegenover de parkeergarage en nog eens 41 appartementen in het project Kop van de Hoog, de voormalige locatie van Leenbakker.’’

Partijen

De gemeente Zwolle is eigenaar van de parkeergarage, deltaWonen van de huurwoningen, Pathé van de bioscoop en DEEN Supermarkten van de supermarkt en de horeca. Multi Netherlands is verantwoordelijk voor de realisatie van de commerciële ruimten en de bioscoop.

Directeur Multi Netherlands Françoise Dechesne: “Wij zijn trots op de realisatie van Katwolderplein. De ligging van dit nieuwe plein met de royale parkeergarage maakt het een ideaal vertrekpunt zowel voor bezoekers aan de binnenstad als aan de Pathé bioscoop en DEEN Supermarkten. Met Katwolderplein heeft Zwolle een nieuwe poort naar de binnenstad gekregen, waarbij de Rodentorenbrug een belangrijk verbindend element is.”

Ontwerp

Dok architecten uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van de parkeergarage, de bioscoop, de supermarkt en horeca. Het ontwerp van de bioscoop is in een samenwerkingsverband tussen Dok architecten (exterieur) en EUP design (interieur) tot stand gekomen. Michel Tombal Architect is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button