Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Opening kunstwerk Centaur – Rodetorenplein

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld en kunstenaar Jeroen van Doornik opende woensdag 18 mei rond 15.00 uur het kunstwerk ‘De verborgen stad’ bij Centaur aan het Rodetorenplein 8. Centaur is de serviceorganisatie achter bedrijven als o.a. Librije, Brass Boer, Oikoa en Krachtcentrale. April dit jaar opende Centaur hun vernieuwde kantoorpand aan het Rodetorenplein 8 & 9.

Eigenaar Vincent Wensink van Centaur gaf Jeroen van Doornik de opdracht om een kunstwerk te maken van het saaie binnenplaatsje. ‘Het idee was om een doorkijk te maken naar een oneindige stad. Vanuit alle hoeken van de binnenplaats moet je weg kunnen kijken en dromen. Het is een stukje verborgen stad met vanuit alle kanten waar je kijkt een perspectief’.

Jeroen van Doornik heeft samen met kunstenaars Tamme de Boer en Andre Scholten het kunstwerk gemaakt. Jeroen: ‘Het was een unieke opdracht op een unieke plek, alleen de hoogte is al zo bijzonder. We hebben nog niet eerder samen aan één kunstwerk gewerkt, dus hoe drie verschillende stijlen zouden samenvloeien, wisten we nog niet precies. De verborgen, kleurrijke stad is de afgelopen weken gekristalliseerd tot een resultaat waar we alle drie ontzettend trots op zijn. Je raakt niet uitgekeken, want er valt zoveel te ontdekken. Ook voor ons.’

Gerelateerde artikelen

Back to top button