KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Openbaar Belang blijft huurders helpen

Zwolle – Openbaar Belang is vorig jaar een pilot gestart met De VoorzieningenWijzer. Dit is een hulpmiddel voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties bij hun armoedebeleid.  Zo’n honderd huurders van deze woningcorporatie hebben gebruik gemaakt van het aanbod om samen met een onafhankelijke consulent hun financiën in kaart te brengen. En dat heeft deze bewoners voordeel gebracht, soms tot meer dan 2000 euro. Openbaar Belang gaat dan ook verder met deze actie, en dan voor veel meer huurders.

ledere maand (meer) geld overhouden.

Na afloop van de pilot is geconcludeerd dat deze werkwijze werkt. Het voordeel per huishouden is een gemiddelde besparing van bijna € 550 per jaar. Daar zitten ook uitschieters bij van boven de € 2.000 per jaar. Dit zijn besparingen omdat de huurder bijvoorbeeld recht heeft op bepaalde regelingen van de gemeente of toeslagen waaraan van te voren niet over was nagedacht. Of door over te stappen naar een beter passende zorgverzekering of energieleverancier.

Alle regelingen in beeld

De consulent van de VoorzieningenWijzer komt bij de huurders langs voor een adviesgesprek. Hij gebruikt daarvoor een computerprogramma dat speciaal op de Zwolse mogelijkheden is ingericht. Hier rolt een adviesrapport uit waarin de regelingen duidelijk staan verwoord. De consulent regelt direct bij de huurder de aanvragen, het overstappen naar een passende zorgverzekeraar en goedkopere energieleverancier. Alles wat met elkaar besproken wordt, blijft tussen de huurder en de consulent. Deze informatie geeft men niet aan Openbaar Belang of de gemeente Zwolle door.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button