Kunst & CultuurMagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Open monumentendag 12 september ‘Van stroopwafel tot barbier’

Voor de 29e keer doet Zwolle mee aan de landelijke open monumentendag. Op 12 september 2015 is het thema is kunst en ambacht. Tijdens deze dag wordt het verleden in het heden zichtbaar gemaakt door koppelingen te maken tussen de monumenten en hedendaagse ambachten.

Net als voorgaande jaren is het mogelijk om gratis een kijkje te nemen in veel monumenten die Zwolle rijk is. Voorbeelden zijn de Grote of St. Michaëlskerk, oliemolen De Passiebloem, de Windesheimer korenmolen, het Karel V-huis in de Sassenstraat en de Waalse kerk. Ook de Rechtbank aan de Schuurmanstraat 2 doet dit jaar mee.

Van Stroopwafel tot Barbier!

Loop deze dag de wandeling ‘Van Stroopwafel tot Barbier!’. Je beleeft dan veel ‘Zwolse’ ambachten en je ontmoet kunstenaars in monumenten en in winkels in de stad. Zo zijn er exposities, kom je te weten wat ciseleren van goud en zilver inhoudt, zie je meubelmakers in actie, neem je deel aan workshops, bezoek je een klokkenmaker, maak je kennis met letter- en reclameschilderen en (druk)technieken, eet je ambachtelijk brood, bewonder je maquettes, zie je hoe een historische muurreclame wordt onderzocht en opgetekend, leer je over bier brouwen, laat je op oude wijze je ogen meten en zie je wat Natural Design is. En nog veel meer. Kortom, er is veel te beleven!.

Samenwerking

De organisatie van de dag is in handen van Peter Vader Producties in samenwerking met de gemeente Zwolle. Veel monumenteigenaren, Zwolse ondernemers, kunstenaars en instanties maken de dag een ware erfgoedbelevenis.

 

Facebook Open Monumentendag Programma Open Monumentendag

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button