Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

‘Open en hartelijke’ Ank Bijleveld voorgedragen voor 2e termijn

Zwolle – Provinciale Staten van Overijssel hebben Ank Bijleveld aanbevolen bij de minister van Binnenlandse Zaken voor een nieuwe ambtstermijn als commissaris van de Koning in de provincie Overijssel.

Dit is besloten tijdens een besloten Statenvergadering op woensdagmiddag. CdK Ank Bijleveld is sinds 1 januari 2011 Commissaris van de Koning. Haar nieuwe termijn zal ingaan op de eerste dag van het nieuwe jaar.

CDA fractievoorzitter Martin Reesink had de leiding over de commissie die de Staten adviseerde over de voordracht van Bijleveld. Hij is erg te spreken over het besluit van de Staten: “We hebben Ank Bijleveld leren kennen als een open en hartelijk mens Ze beleeft veel plezier aan haar werk en dat straalt ze uit. Ze vertegenwoordigt Overijssel met hart en ziel én ze is goed benaderbaar voor alle Overijsselaars. Ze heeft als voorzitter van het overleg tussen alle provincies (IPO) haar rol goed opgepakt en mooie resultaten gerealiseerd. Ook bij organisatie van 200 jaar koninkrijk en Koningsdag eerder dit jaar heeft Ank Bijleveld Overijssel mooi voor het voetlicht gebracht. We kunnen niets anders dan blij zijn dat ze ook zelf een tweede termijn als Commissaris van de Koning wil accepteren”.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button