Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Open dag Dahliatuin Ruusbroec

Zwolle – Op zaterdag 27 augustus stelt Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuin aan de Ruusbroecstraat in Zwolle open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen op die dag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen. Op het programma staan onder meer een kalebassenmarkt, rondleidingen over de tuin met informatie over dahlia’s, verkoop van dahlia’s en de mogelijkheid om dahlia knollen te bestellen. Ook zijn er lekkere hapjes en drankjes.

De open dag is een prima gelegenheid voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op de tuin waar de dahlia’s momenteel in volle bloei staan.

Vereniging en lidmaatschap
De dahliavereniging heeft twee tuinen: een tuin aan de Leo Majorlaan en een tuin aan de Ruusbroecstraat. Alle leden telen dahlia’s op de eigen dahliabedden. Daarnaast zijn er dahliabedden van de vereniging. De bloemen van deze bedden worden gebruikt om mooie bloemstukken voor verzorgingstehuizen te maken, soms samen met de bewoners.

Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden van harte welkom! Ook hierover kunt u informatie krijgen op de open dag of kijk op de website van de vereniging www.dahliazwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button