Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Op zoek naar 2800 pakken koffie

Zwolle – Nog niet zo lang geleden leek de kerstpakkettenactie van KerstZwolle gewoon weer op de ‘oude’  manier te kunnen. Verzamelen in de winkels om vervolgens alles op één locatie weer te herverdelen. Maar door de laatste ontwikkelingen moest het, net als vorig jaar, toch voor een groot deel weer online. Omdat de huidige maatregelen er nog niet zo heel lang zijn werd het voor KerstZwolle een race tegen de klok om genoeg geld op te halen om 2.800 kerstpakketten te kunnen realiseren. Uiteindelijk lijkt het ook dit jaar weer helemaal goed te komen.

In Zwolle Actueel laat Marnix Heida weten dat ze geen simpele kerstpakketten maken. “In een kerstpakket zit onder andere een kerststol, koekjes, chocolade, nootjes en beleg. We proberen geen standaard beleg uit te kiezen zoals een pot pindakaas of chocopasta want dat heeft iedereen al. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld een groot pak vlokken van De Ruyter in het pakket zitten. Hopelijk kunnen we ook weer de koffie toevoegen, want die hebben we er voor de zekerheid maar uitgehaald aangezien dit een duur product is en we niet wisten of we  anders de 2.800 pakketten wel zouden halen. Nu de actie zo goed loopt kunnen we kijken hoe realistisch het is om de koffie alsnog toe te voegen.”

KerstZwolle hoeft ook niet alles alleen te doen. Zo krijgen ze ook hele waardevolle steun vanuit verschillende bedrijven. ”Ook hebben we geluk met de geschenken die wij krijgen. Zo hebben wij alle dozen gedoneerd gekregen, dit scheelt natuurlijk al een hoop geld.”

Voor meer informatie of donaties klik hier voor de site van KerstZwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button