Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Op expeditie in de Uiterwaard

Zwolle – Tijdens de landelijke GeoWeek gaat groep 7 van de Ambelt (school voor speciaal onderwijs) uit Zwolle maandag 23 mei met Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) en Natuur en Milieu Overijssel (NMO) op expeditie in de uiterwaarden langs de IJssel. De leerlingen krijgen een ochtend avontuurlijk struinen, beleven en leren over Ruimte voor de Rivier voorgeschoteld. Zodoende leren ze spelenderwijs over het rivierengebied en het project Ruimte voor de Rivier.

GeoWeek

Maandag 23 mei start de 10e editie van de GeoWeek, waarin leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie gaan met aardrijkskunde. In deze week ontdekken zij samen met geo-professionals de praktijk van het vak. Ruim 4400 leerlingen doen dit jaar mee, een record!

Tijdens de GeoWeek gaan leerlingen in heel Nederland op bedrijfsbezoek, veldwerk of krijgen een gastles van professionals van ruim 50 bedrijven uit de bodem-, water-, en geo-informatiesector. Zo maken de leerlingen al op jonge leeftijd kennis met toekomstmogelijkheden van het werkveld. Dit is nodig om in de behoefte van technisch geschoolde geografen op langere termijn te voorzien, aldus het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG).

De leerlingen gaan zelf aan de slag met bijvoorbeeld grondboringen, nemen watermonsters of leren werken met geografische-informatiesystemen. KNAG noemt ‚Äėzelf doen‚Äô een waardevolle ervaring. Wellicht zijn deze leerlingen de geotechnici van de toekomst. De GeoWeek is van 23 t/m 27 mei.

Waterschap_Drents_Overijsselse_Delta

Gerelateerde artikelen

Back to top button