Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Op Europride wappert regenboogvlag op vele plekken in Zwolse binnenstad

Zwolle – Op 6 augustus 2016 moet de stad Zwolle in regenboog kleuren gehuld zijn. Dat wil de stichting The Love Boat Zwolle. Op de Europride dag vaart niet alleen de Zwolse Love Boat mee met de Canal Pride in Amsterdam maar moet wat betreft de stichting aan elke gevel in de Zwolse binnenstad de regenboog vlag wapperen.

Om Europa te laten zien dat de provincie Overijssel en haar hoofdstad Zwolle achter gelijkheid staan, stelt de stichting The Love Boat de speciale regenboog vlag beschikbaar aan ondernemers in de Zwolse binnenstad.

De vlag zal in ieder geval wapperen bij het Provinciehuis, het Gemeentehuis, de Peperbus, het Politiebureau, Deltion College, het Station en tal van andere gebouwen. Daarnaast roept ze ook organisaties en bedrijven in de binnenstad op op deze vlag in top te hijsen.

Speciaal voor de Gayparade heeft de Stichting vorig jaar al een vlag ontwikkeld; de welbekende regenboogvlag met daarin het stadswapen van Zwolle. De provincie Overijssel heeft het initiatief, het kleuren van de provincie hoofdstad “Zwolle united by Love”, omarmt en besloten de regenboogvlaggen en bijbehorende regenboogposters te bekostigen. Daarom worden ze nu gratis aangeboden aan de binnenstad ondernemers.

Een aantal winkeliers heeft al positief gereageerd op het initiatief.

Gerelateerde artikelen

Back to top button