Natuur & Duurzaam

Op de hoogte van droogte met de Belevingskaart

Zwolle- Het is erg droog in Nederland. Het werkgebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) niet uitgezonderd. Het waterschap wil laten zien hoe het omgaat met de droogteperiode en wat dit betekent voor het gebied. Om dit in beeld te brengen, is een online belevingskaart ontwikkeld. Foto’s, video’s en ander beeldmateriaal zijn gekoppeld aan een specifieke locatie op de kaart. Zo is van Assen tot Deventer te zien waar het waterschap aan het werk is en hoe droogte hier een rol speelt. De kaart is te raadplegen via de website van het waterschap:www.wdodelta.nl/droogte/belevingskaart

Neem via de kaart een kijkje bij het dijkhuisje bij de Barlosche Kolken of zie hoe gemaal Stroink rond de 400 m³ water inlaat uit het hoger geleden IJsselmeer. Dat is 400.000 liter water, iedere minuut weer.

Zelf droogtefoto’s insturen?

Gedurende de droogteperiode plaatst het waterschap steeds meer beelden en teksten. Wilt u zelf uw foto’s delen over de aanhoudende droogte? Stuurt u ze dan naar web@wdodelta.nlmet als onderwerp Belevingskaart. WDODelta bekijkt dan of ze een plek kunnen krijgen in de kaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button