KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Op 8 juli debatteert de raad o.a. over een nieuwe evenementenhal voor Zwolle

Zwolle – Het wordt een volle raadsavond op 8 juli. De gemeenteraad start een halfuur eerder, om 19:00 uur, met een besluitvormingsronde, onder andere over het jaarverslag 2023. Ook neemt de raad afscheid van wethouder Monique Schuttenbeld.

Vanaf 20:30 uur staat een raadsdebat gepland over de evenementvoorziening en een rondetafelgesprek over het burgerberaad. Lees in dit bericht meer over deze onderwerpen, hoe u invloed kunt uitoefenen en hoe u de vergaderingen kunt volgen.

Besluitvormingsronde, 19:00 uur, Raadzaal

Op 24 juni ging de gemeenteraad in debat over de jaarstukken, de beleidsrapportage en de Meerjaren Prognose Vastgoed. Op 8 juli neemt de gemeenteraad een besluit over deze stukken. Daarbij kunnen raadsleden wijzigingsvoorstellen indienen. Die noemen we moties en amendementen.

Daarnaast besluit de gemeenteraad over het voorstel om de legesverordening te wijzigen vanwege de invoering van de zero emissiezone per 1 januari 2025. Ook neemt de raad afscheid van wethouder Monique Schuttenbeld.

Meer weten? Lees hier alle stukken die bij deze besluitvormingsronde horen.

Raadsdebat Vervolgprocedure Eventvoorziening, 20:30 uur, Raadzaal

In juli 2023 stopte de verkoopprocedure voor een nieuwe grote evenementenlocatie. Op 25 maart 2024 gaf de raad het college opdracht om met een nieuw voorstel te komen. Op 3 juni jl. vond er een besloten raadsdebat plaats waarin de raad richting kon geven aan het nieuwe voorstel. Het plan van aanpak is nu klaar. In dit plan van aanpak staan de voorwaarden die de gemeente stelt aan de nieuwe evenementenlocatie en de planning.

Het doel is om tot een nieuwe indoor evenementenlocatie te komen die bijdraagt aan de economische en culturele groei van Zwolle. Na goedkeuring door de raad begint de marktconsultatie om de vraag en locatie te bepalen.

Meer weten? Bekijk hier de agenda en stukken.

Rondetafelgesprek Vervolgproces adviezen Burgerberaad, 20:30 uur, TaK-zaal

De gemeenteraad van Zwolle heeft op 13 maart 2023 besloten een burgerberaad te organiseren over hoe Zwolle eerlijk klimaatneutraal kan worden voor 2040. Op 25 mei stemden de deelnemers over hun adviezen, en op 10 juni werden 32 adviezen aan de raad aangeboden. Tijdens een rondetafelgesprek bespreken de deelnemers hun ervaringen en aanbevelingen met de raad. In september/oktober volgt een voorstel voor de uitvoering van deze adviezen.

Meer weten? Bekijk hier de agenda en stukken.

Invloed uitoefenen

Wilt u de raad iets meegeven over de onderwerpen op de agenda? Dan kunt u zich aanmelden voor inspreken. Dit kan tot op de ochtend van de vergadering, uiterlijk 10.00 uur, door te mailen naar raadsgriffie@zwolle.nl. Na aanmelding neemt de raadsgriffie contact met u op.

Live meekijken

U bent van harte welkom bij de raadsvergadering op het stadhuis. U kunt de vergadering volgen vanaf de publieke tribune. Wilt u de raadsvergadering graag vanuit huis volgen? Ga dan naar de livestream.

Contact met de gemeenteraad

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de raadsgriffie. De griffie is tijdens kantooruren bereikbaar via (038) 498 2181 en op raadsgriffie@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren