KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Op 24 juni debatteert de Zwolse gemeenteraad over de uitvoering van de begroting

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle debatteert op 24 juni over de jaarstukken, de beleidsrapportage en de Meerjaren Prognose Vastgoed. Lees in dit bericht wat dit voor stukken zijn, hoe u invloed kunt uitoefenen en hoe u de vergadering kunt volgen.

Jaarstukken 2023

Een van de taken van de gemeenteraad is controleren of het college van burgemeester en wethouders de voorgenomen plannen goed en binnen de vastgestelde financiële kaders uitvoert. In de jaarstukken 2023 wordt hier verslag van gedaan aan de hand van de volgende vragen:

Hebben we bereikt wat we wilden bereiken?

Hebben we daarvoor gedaan wat we wilden doen?

En heeft het gekost wat het mocht kosten?

Tijdens het raadsdebat over de jaarstukken kan de gemeenteraad het college bevragen over de manier waarop het college zijn taken heeft uitgevoerd en met elkaar in gesprek gaan over de resultaten.

Benieuwd naar de jaarstukken? De jaarstukken zijn hier online in te zien.

Beleidsrapportage 2024-I

Waar we met de jaarstukken terugblikken op de uitvoering van de begroting van afgelopen jaar, kijken we met de beleidsrapportage naar de uitvoering van de begroting van dit jaar. Hoe gaat het tot nu toe met de begroting van 2024?

Loopt er iets anders dan verwacht? Dan legt het college van burgemeester en wethouders in de beleidsrapportage uit hoe het anders loopt en wat de oorzaken daarvan zijn. Aan de hand van deze beleidsrapportage kan de gemeenteraad bijsturen op de uitvoering van de begroting van 2024.

Meer weten? De eerste beleidsrapportage is online te vinden.

Meerjaren Prognose Vastgoed 2024

De gemeente Zwolle heeft gronden in eigendom om daarop in de toekomst woningbouw of bedrijventerreinen te kunnen ontwikkelen. De Meerjaren Prognose Vastgoed is een financieel document waarin staat hoeveel geld de gemeente in het afgelopen jaar heeft verdiend met het grondbeleid. Ook geeft het een schatting van het geld dat de gemeente in de komende jaren gaat verdienen. Dat geld kan vervolgens worden gebruikt om plannen voor Zwolle uit te voeren.

Meer weten? De Meerjaren Prognose Vastgoed is online te vinden.

Invloed uitoefenen

Wilt u de raad iets meegeven over de onderwerpen op de agenda? Dan kunt u zich aanmelden voor inspreken. Dit kan tot op de ochtend van de vergadering, uiterlijk 10.00 uur, door te mailen naar raadsgriffie@zwolle.nl. Na aanmelding neemt de raadsgriffie contact met u op.

Live meekijken

U bent van harte welkom bij de raadsvergadering op het stadhuis. U kunt de vergadering volgen vanaf de publieke tribune. Wilt u de raadsvergadering graag vanuit huis volgen? Ga dan naar de livestream.

Contact met de gemeenteraad

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de raadsgriffie. De griffie is tijdens kantooruren bereikbaar via (038) 498 2181 en op raadsgriffie@zwolle.nl.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren