KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Op 1 juli debatteert de raad over cultuur en het warmtebedrijf

Zwolle – De gemeenteraad debatteert op 1 juli over de brede afweging cultuur en het warmtebedrijf. Lees in dit bericht meer over deze onderwerpen, hoe u invloed kunt uitoefenen en hoe u de vergadering kunt volgen.

Raadsdebat Brede afweging Cultuur – 19.30 uur, raadzaal

De gemeente Zwolle heeft haar cultuurdoelen vastgelegd in verschillende plannen. Veel culturele instellingen hebben te maken met hogere kosten en hebben meer geld nodig om hun activiteiten voort te zetten. Dit vormt een risico voor de cultuurdoelen, zoals betaalbaarheid en een breed publiek bereiken.

Daarom stelt het college voor om het budget voor cultuur in de jaren 2025-2028 te verhogen met €1.050.000. In een raadsbrief legt het college uit hoe dit geld verdeeld zal worden en waarom het nodig is. Ook worden de raadsbrieven over het Stadsfestival en de Fundatie besproken.

Meer weten? Bekijk hier de agenda en stukken.

Raadsdebat ontwikkelkader Warmtebedrijf –19.30 uur, TaK-zaal

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat gebouwen in Nederland in 2050 niet meer met aardgas worden verwarmd. Ook Zwolle moet overstappen op een andere manier van verwarmen. De gemeente speelt hierin een belangrijke rol en moet zorgen voor de overgang naar aardgasvrije gebouwen.

Zwolle wil een Warmtebedrijf oprichten, dat warmte via een warmtenet levert. Dit warmtenet moet ontwikkeld worden in de wijken Holtenbroek en Aa-landen. De oprichting van een warmtebedrijf gebeurt in twee fases: eerst de oprichting van een BV om voorbereidende werkzaamheden te kunnen doen. Later besluit de gemeenteraad over de inrichting van het Warmtebedrijf.

Het college vraagt de gemeenteraad om goedkeuring voor dit plan en een voorbereidingsbudget van €250.000.

Meer weten? Bekijk hier de agenda en stukken.

Invloed uitoefenen

Wilt u de raad iets meegeven over de onderwerpen op de agenda? Dan kunt u zich aanmelden voor inspreken. Dit kan tot op de ochtend van de vergadering, uiterlijk 10.00 uur, door te mailen naar raadsgriffie@zwolle.nl. Na aanmelding neemt de raadsgriffie contact met u op. U kunt ook een mail sturen naar de raadsleden. Vind meer informatie op deze pagina.

Live meekijken

U bent van harte welkom bij de raadsvergadering op het stadhuis. U kunt de vergadering volgen vanaf de publieke tribune. Wilt u de raadsvergadering graag vanuit huis volgen? Ga dan naar de livestream.

Contact met de gemeenteraad

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met de raadsgriffie. De griffie is tijdens kantooruren bereikbaar via (038) 498 2181 en op raadsgriffie@zwolle.nl.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren