Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Oorkondes prinsessen Amalia, Ariane en Alexia liggen al klaar

Zwolle – De oorkondes voor de prinsessen liggen al klaar. Een bedankje voor de inzet tijdens het sportprogramma op het Rodetorenplein in Zwolle. Of ze daadwerkelijk mee gaan doen is nog niet bekend. Dat is afwachten.

Sporten op Rodetorenplein

Tijdens het programma voor het Koninklijk bezoek nemen ruim 250 deelnemers, onder wie leden van sportverenigingen, leerlingen van het Centre of Sports and Education, en de winnaars van het schoolvoetbaltoernooi, deel aan sporten op het Rodetorenplein.

De deelnemers kunnen onder andere hockeyen, voetballen, basketballen, schaatsen en golfen. “Het programma is een mooi voorbeeld van de samenwerking in de Zwolse sport, en uiteraard zijn wij verheugd dat wij een rol mogen spelen bij zo’n grote happening”, aldus Van Leeuwen van SportserviceZwolle. Deze partij organiseert samen met Teun Bouwhuis, voorzitter van de Halve Marathon, en medewerkers van de gemeente Zwolle dit programma onderdeel.

Bekende Zwolse topsporters

Topsport, breedtesport en talentontwikkeling zijn de kernwoorden binnen het programma. Topsporters als de gebroeders Mulder, Erben Wennemars, Loes Gunnewijk, Kirsten Wild en Jeroen Dubbeldam begeleiden de activiteiten tijdens het bezoek van de Koninklijke Familie. “Samen maken we de sportstad is wellicht een mooi credo.

’s middags oranje sportfeest

Een kleine toevoeging heeft van Leeuwen nog wel. Het leuke van het sportplein is, dat na het bezoek van de Koninklijke Familie het Rodetorenplein ’s middags is opengesteld voor het publiek. Zo kan iedereen proeven van de verschillende smaken binnen de Zwolse sport.

26050631363_476c3be8e6_z

26561196672_7b5d088f4b_z

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button