112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ook vertrekborden bus, tram en metro toonden NL-Alert controlebericht

Zwolle – Het vandaag uitgezonden NL-Alert controlebericht is het eerste controlebericht dat te zien was op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. NL-Alert breidt uit naar deze vertrekborden om zoveel mogelijk mensen te informeren en alarmeren bij een ramp in de omgeving.

Het vorige controlebericht uit juni 2018 werd door ruim 10 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. Door de grote bereidheid om NL-Alert door te geven, zijn toen zo’n 11,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt. Het volgende controlebericht wordt op maandag 3 juni 2019 uitgezonden.

Wat te doen bij een NL-Alert

  • Lees het bericht
  • Volg instructies op
  • Informeer en help mensen om je heen

Telefoon instellen

De meeste telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga daarvoor naar https://crisis.nl/nl-alert/instelhulp/ en stel je mobiel in.

Meer informatie over NL-Alert

Ga voor meer informatie over NL-Alert naar de website van NL Alert. Kun je niet de informatie vinden die je zoekt, neem dan contact op met Informatie Rijksoverheid via www.rijksoverheid.nl/contact. De Rijksoverheid is bereikbaar via telefoon, e-mail, Twitter, Facebook of WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button