KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Ook restafvalcontainers van 60-liter in de binnenstad

Zwolle – Binnenkort kunnen inwoners van de binnenstad ook gebruik maken van ondergrondse restafvalcontainers met een opening van 60-liter. Net als inwoners in de rest van Zwolle.

In de binnenstad staan ondergrondse restafvalcontainers met een opening van 80 liter. In de rest van Zwolle is de opening 60 liter. De gemeente Zwolle wil binnenstadbewoners de mogelijkheid geven om ook 60-litercontainers te gebruiken. Verschillende bewoners hebben hier om gevraagd. Voor de containers met een opening van 60 liter geldt namelijk een lager tarief op restafval. Namelijk €1,70 in plaats van €2,30. Ook hoeven inwoners minder lang te sparen voor ze 60 liter restafval bij elkaar hebben.

Containers aanpassen

Om inwoners deze mogelijkheid te bieden, gaat ROVA begin maart de opening van 16 containers in de binnenstad aanpassen naar 60 liter. De andere 31 restafvalcontainers in de binnenstad blijven 80 liter, omdat ook ondernemers hiervan gebruiken maken. Hun bedrijfsafval is namelijk vaak meer en groter. Bekijk op deze kaart welke containers in de binnenstad welk formaat krijgen. Alle ondergrondse restafvalcontainers in de binnenstad krijgen ook een sticker met het formaat.

Containers gebruiken

Inwoners van de binnenstad kunnen beide soorten containers gebruiken. Ondernemers in de binnenstad kunnen alleen de containers met een opening van 80 liter gebruiken. Zo voorkomen we dat de containers van 60 liter te snel vol zitten. De gemeente en ROVA hebben gekeken naar een verdeling van de containers van 60 en 80 liter over de binnenstad.

Brief

ROVA heeft de inwoners van de binnenstad hierover ook een brief gestuurd. Ondernemers in de binnenstad zijn via bedrijfsinzamelaars Prezero en Remondis geïnformeerd.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button