Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Ook in Zwolle is er mensenhandel: tentoonstelling op Rodetorenplein

Zwolle –  Dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Van 7 tot en met 26 oktober kun je ze zien én lezen tijdens de foto-expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ op het Rodetorenplein in Zwolle. De tentoonstelling is op reis, begin oktober is het de beurt aan Zwolle. Vanochtend werd de expositie geopend door wethouder Michiel van Willigen en Brian Varma, manager bij CoMensha.

De expositie bestaat uit dertig portretten en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Dertig paar indringende ogen waarin de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld wordt. Dertig schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Mensen die gedwongen worden om in de prostitutie te werken, die drugs moeten verhandelen onder bedreiging, die werken onder zeer slechte omstandigheden en hun salaris moeten afstaan. De expositie brengt de ernst en diversiteit van mensenhandel in beeld en laat zien dat het onder onze ogen plaatsvindt. De expositie is gratis te bezoeken.

Mensenhandel komt ook voor in Zwolle

De gemeente heeft de tentoonstelling naar Zwolle gehaald omdat ze het belangrijk vindt om ook hier het thema mensenhandel zichtbaar te maken en onder de aandacht te brengen. Want ook al zie je het niet, mensenhandel komt voor. Ook in Nederland, ook in Zwolle.s

Foto’s: RTV Focus

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren