Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Ook Dean Huiberts tekent bij tot 2025

Zwolle – In navolging van Eliano Reijnders vorige week, blijft ook Dean Huiberts langer in Zwolse dienst. Het contract met de middenvelder is opengebroken en verlengd tot medio 2025. De 20-jarige speler debuteerde vorig seizoen en knokte zich al gauw in de basis van het elftal van trainer/coach John Stegeman.

In 2018 maakte Huiberts de overstap vanuit de jeugd van FC Twente naar de PEC Zwolle Voetbalacademie. Omdat de speler toen nog niet speelgerechtigd kon worden gemaakt voor de club, moest Huiberts het vooral van oefenwedstrijden en trainingen hebben. Een jaar later werd zijn geduld beloond met een contract en in datzelfde jaar volgde zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de tweede speelronde op bezoek bij FC Utrecht. In het voorbije seizoen knokte de sterke middenvelder zich in het elftal en ook dit seizoen is Huiberts een vaste basiskracht.

Dean Huiberts: ,,Het openbreken en verlengen van mijn contract is een prachtig signaal dat PEC Zwolle afgeeft. De club heeft mij de kans gegeven om te debuteren op het hoogste niveau van Nederland en daar ben ik nog steeds heel dankbaar voor. De afgelopen periode heb ik mezelf verder ontwikkeld tot waar ik nu sta, maar ik ben nog lang niet klaar hier. Daarom ben ik heel blij dat ik, net als Eliano, mijn contract heb kunnen verlengen tot de zomer van 2025.”

Mike Willems, technisch manager van de club, is content met de tweede verlenging in een week tijd: ,,Dean en Eliano zijn al lange tijd goede vrienden van elkaar zowel binnen als buiten de lijnen. Het is mooi dat deze twee jeugdexponenten nu in dezelfde periode hun contract voor een geruime periode verlengen. Dean heeft zich in anderhalf jaar tijd ontzettend goed doorontwikkeld. Hij is sterk, balvast en een noeste werker op het middenveld. Een speler die het publiek graag ziet. Ik wens Dean veel succes de komende jaren en hoop dat hij zich nog verder mag door ontwikkelen in het blauw en wit.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button