112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ook ‘Black Lives Matter’ betoging in Wezenlandenpark in Zwolle

Update met interview met Gina Maria en Niek La Mon

In Studio Stadkamer – het lunchprogramma op Radio Focus, legden Gina Maria en Niek La Mon uit waarom juist deze betoging in Zwolle wordt gehouden. Én waarom hij georganiseerd wordt door de mensen die ook Zwolle Pride organiseren. Het gesprek op Radio Focus is hierboven na te luisteren.

Zwolle – Ook in Zwolle wordt aankomende zondag gedemonstreerd tegen ‘het anti zwart politiegeweld in de VS en Europa’. De betoging wordt in het Park de Wezenlanden gehouden van twee tot half vier ’s middags. De organisatie, die in handen is  van Zwolle Pride wil maximaal 250 mensen toelaten.

De betoging volgt op dagenlange protesten in de Verenigde Staten naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd. Hij overleed nadat een agent in Minneapolis hem minutenlang met een knie tegen zijn nek op het asfalt drukte. Eerder deze week werden er al ‘Black lives matter’ protesten gehouden in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Groningen.

Welwillend

De gemeente Zwolle heeft inmiddels een kennisgeving van de betoging voor ‘Black lives matter’ binnengekregen. “De gemeente staat hier in principe welwillend tegenover en is hierover in gesprek met de organisator”, aldus woordvoerder Sam Rademaker van de gemeente Zwolle.

Monitoren

“We hebben contact met steden waar de betoging eerder heeft plaatsgevonden voor afstemming. De ontwikkelingen in de Zwolse samenleving worden gemonitord. Wanneer nodig worden de maatregelen die de organisator moet treffen de komende dagen uitgebreid.” aldus Rademaker.
Foto © Tony Webster –
Black Lives Matter CC Flickr.com

1,5 meter

Zwolle Pride wijst via Facebook iedereen erop dat zij de regels van het RIVM en de overheid zowel landelijk als van onze veiligheidsregio hoog in acht zullen nemen. ‘Wij zullen dan ook zeker de 1,5 meter gaan handhaven en doen echt met klem een beroep op jullie eigen verantwoordelijkheid. Mochten de regels niet nageleefd worden zullen wij per direct deze activiteit ontbinden. Wees daarom alert op jezelf en op elkaar!” aldus de organisatie.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button