Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Ook Benson Manuel naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft zich voor het komende half jaar verzekerd van de diensten van Benson Manuel. De 23-jarige buitenspeler wordt op huurbasis overgenomen van Antwerp FC, waar hij nog een contract heeft tot medio 2023.

Quarantaine en medische keuring

Benson beschikt over zowel een Belgisch als Angolees paspoort. Hij maakte vorig jaar de overstap van KRC Genk naar Antwerpen, waar hij tot 24 optredens kwam. Ook speelde de voormalig Belgisch jeugdinternational dit seizoen nog in de Europa League waarin hij tegen Ludogorets trefzeker was. Vanwege de corona-maatregelen gaat Benson de komende dagen in quarantaine en wordt hij eind van de week nog medisch gekeurd door de club.

 

Ik ben topfit en hoop dan ook zo snel mogelijk bij de wedstrijdselectie te zitten, want ik heb veel goesting om op het veld de supporters te vermaken Benson Manuel

 

Benson Manuel: ,,De Nederlandse competitie volg ik op de voet en ik heb veel goede dingen gezien en gehoord over PEC Zwolle. Het is een ploeg die graag de bal heeft en wil voetballen op de helft van de tegenstander. Die aanvallende stijl past in mijn straatje. Daarnaast volgt de club mij al langere tijd intensief en daar straalt vertrouwen uit. De keuze had ik dan ook snel gemaakt. Ik ben topfit en hoop dan ook zo snel mogelijk bij de wedstrijdselectie te zitten, want ik heb veel goesting om op het veld de supporters te vermaken.”

Mike Willems, technisch manager PEC Zwolle: ,,Het was bekend dat wij vooral in de voorste linie nog versterking zochten. Met de komst van Buitink, Misidjan en nu Benson hebben we drie kwalitatieve aanwinsten gestrikt. Wij hebben hem sinds vorig seizoen al op onze radar staan. Ondanks dat de transfer toen niet doorging, heb ik wel intensief contact met hem gehouden. Toen bekend werd dat zijn huidige werkgever nu wel openstond voor een verhuurperiode, hebben we direct doorgeschakeld. Ondanks veel interesse uit Nederland en België, waren we er mede door onze goede verstandhouding snel uit. Benson past bij onze kijk op voetbal en moet met zijn aanvallende kwaliteiten in staat zijn onze spitsen te bedienen, waardoor hopelijk ook het scorend vermogen van onze selectie verder zal toenemen.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button