KabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Ooit gehoord van calisthenics? Kom er over leren bij het Landstede Sportcentrum

Zwolle – Je calisthenics skills verbeteren? Een sportief middagje beleven? Gewoon zin om een keer wat nieuws te proberen? Ian van der Pal (19 jaar), student aan Landstede Sport en Bewegen en woonachtig Zwolle, organiseert voor zijn opleiding een evenement op zaterdag 18 december van 14.00-17.00 uur bij het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Een evenement in dé sport waar zijn passie ligt: calisthenics. In Nederland nog een minder bekende sport maar in de Zuid-Europese landen zie je overal calisthenicsparken met fanatiek sportende mensen.

Ian traint geruime tijd bij Jermaine Lubbers van Calisthenics Zwolle en loopt ook stage bij hem. Inmiddels verzorgt Ian wekelijks ook zelf een aantal trainingen die meestal op het Lübeckplein plaatsvinden.

Een van de examenonderdelen voor Ian’s opleiding is een evenement organiseren. Het is Ian gelukt om zeer goede en ervaren Calisthenics atleten te strikken die in 3 workshops, voor elke leeftijd en op elk niveau, je kennis laten maken met deze prachtige sport.

Er is plek voor maximaal 30 personen en aanmelden gaat via: ianvanderpal@gmail.com. Omdat de organisatie niet helemaal kosteloos kan, is Ian genoodzaakt een kleine bijdrage van € 5,00 per persoon te vragen. Je bent van harte welkom maar vol=vol!

Wat is calisthenics

Calisthenics is een vorm van krachttraining waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd die de grote spiergroepen aanspreken zoals rennen, staan, grijpen en duwen. De oefeningen worden met minimaal gebruik van apparatuur uitgevoerd; er wordt met name gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht

Gerelateerde artikelen

Back to top button