Natuur & DuurzaamNieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

VIDEO UPDATE – Ooievaars krijgen nieuw thuis aan Wijde Aa

Zwolle – De Wijde Aa heeft sinds donderdagmiddag een ooievaarsnest. Studenten van de Deltion mariniers opleiding hesen het nest overeind tussen de dierenweide en boerderij “Helderlicht” aan de Helderlichtsteeg. De nieuwe ooievaarsplek is een initiatief van buurtbewoners.

De paal voor het ooievaarsnest is 10 meter lang en weegt 60 kg. Geen eenvoudige klus voor de mannen van Deltion, maar met hulpmiddelen als touwen en schoppen was de klus toch snel geklaard.

Het idee van de ooievaarsnest kwam van een groepje senioren, die eerder al een brugje van de Wijde Aa omtoverde tot “Elementenbrug”. Daarna ontstond het idee van een ooievaarsnest in de Aalanden. “Klepperende ooievaars als opschudding van een vergrijzende buurt: prachtig. Een welkome aanvulling op de fauna van de wandelroute rond de Wijde Aa. En…… wie weet, soms wordt aangenomen dat ooievaars een inspirerende rol kunnen hebben ten aanzien van de verjonging van de wijk.”

Het ooievaarsnest kwam tot stand met dank aan de Gasthuizen en wijkbeheer, die een bedrag beschikbaar stelden. Met de gemeente Zwolle waren contacten over omgevingsvergunning.

Website ooievaarsnest

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button