Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontwerpers gezocht voor plein Hof van Volharding Zwolle

Zwolle – Gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het Hof van Volharding op het Kraanbolwerk. Ontwerpers worden uitgenodigd een idee voor een artistiek en tegelijkertijd functioneel pleinontwerp, waar ontmoeting en spelen mogelijk is, in te dienen.

De gemeente heeft als één van de beoordelingscriteria de wens opgenomen dat de indieners ook studenten betrekken bij het ontwerp. Twee (toekomstige) bewoners van het Hof van Volharding maken deel uit van de jury. Deze invulling komt voort uit de motie “Beeldkwaliteit Kraanbolwerk”. Deze diende de gemeenteraad in december 2011 in bij de vaststelling van het stedenbouwkundigplan van het Kraanbolwerk. De raad vroeg met de motie aandacht om “samen met toekomstige bewoners, betrokkenen en inwoners van Zwolle die dat willen invulling te geven aan idee, uitwerking en uitvoering van het plan voor de openbare ruimte inclusief speelruimte en kunst in de openbare ruimte”.

In de prijsvraag wordt gevraagd om een schetsontwerp en een mogelijke verbeelding van het pleinontwerp. De uiterste inleverdatum is 19 september 2017. Eind oktober maakt gemeente Zwolle de uitslag bekend. De Ontwerper waarvan het definitieve ontwerp geaccepteerd wordt krijgt de opdracht van de gemeente om het ‘Plein Hof van Volharding’ ook daadwerkelijk te realiseren. Het is de bedoeling dat het plein als kunstwerk in september 2018 gereed is.

Meer info over prijsvraag

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren