Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontvreemde dino’s duiken op in Vledder

Zwolle – De twee gestolen dino’s uit Dinoland in Zwolle zijn terecht. Ze doken afgelopen nacht op in het centrum van Vledder. Het bleek een oudejaarsstunt te zijn van Oudejaarsvereniging De Oliebol uit het Drentse dorp.

Op 19 december 2018 werden een Spinosaurus en T-rex ontvreemd bij de ingang van het themapretpark in Zwolle. Al snel bestond het vermoeden dat het om een oudejaarsstunt zou gaan. De daders hadden op de ‘plaats delict’ een bordje achtergelaten met de ludieke tekst: ‘ Het werd ons te koud aan de Piele. Wij zijn op zoek naar meer Fossielen.’

Hoe de Dino’s ontvreemd zijn laat de oudejaarsvereniging niet weten. De Dino’s zijn op het oog ongedeerd en worden in overleg met Dinoland weer teruggebracht naar Zwolle.

Ikea Zwolle hobbeleland

Oudejaarsvereniging De Oliebol bestaat sinds 1994 en heeft al vele opmerkelijke verdwijningen op haar naam staan, zo werden eerder de ‘All You Need is Love’ caravan ontvreemd en ‘stuntte’ de vereniging met de ontvreemding van een enorme F104 Starfighter van luchtvaartmuseum Deelen bij Arnhem. Twee jaar geleden was Zwolle ook het doelwit. Toen werd een enorme hobbel-eland van het zwaar beveiligde industrieterrein bij de IKEA in Zwolle ‘geleend’ als stunt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button