112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontvoering in Zwolle blijkt vrijgezellenfeest

‘die nepontvoeringen zijn niet echt origineel meer’

Zwolle – Zaterdagmiddag kreeg de politie in Zwolle een melding over een mogelijke ontvoering op de Oldeneelallee. Een melder had geschreeuw uit een auto gehoord. In de auto zag deze melder meerdere personen waaronder een persoon, met een zak over het hoofd, die heftig bewoog. De melder belde 112 en gaf het kenteken aan de politie door.

“Hierop treden meerdere processen bij de politie in werking. De capaciteit die dat kost kan logischerwijs nergens anders voor worden ingezet. U begrijpt aan de titel misschien al dat het om een vrijgezellenfeest ging. Misschien denkt u ook wel; ach, geintje, moet kunnen. Er is immers geen echt slachtoffer, toch? Inzet van veel politie eenheden, waaronder snelle Audi’s, reguliere politie, hondengeleider, politiehelikopter en overleg over inzet speciale eenheden. Agenten konden bij Heino achter het voertuig komen. Door rustig te blijven en te kiezen voor een rustige controle locatie is erger voorkomen. Voor zover wij weten is er geen schade aan betrokkenen of aan derden aangericht”, aldus de politie.

“Afgelopen jaren hebben wij als Nationale Politie vaker signalen gegeven dat dit soort “geintjes” veel geld en capaciteit kosten die we niet hebben. Ook gaat het ten koste van de verkeersveiligheid, het creëert onrust en kan leiden tot ongewenste gevolgen:

-politie die vuurwapens richt, en….
-verkeersongevallen door onrust in het verkeer
-politiemensen die met zwaailicht en sirene vanaf verschillende kanten aan komen rijden, in dit geval oa uit Twente, Zwolle, Raalte, Deventer enz.
-een dure (schaars middel) politiehelikopter die dus nergens anders voor kan worden ingezet”

De politie doet onderzoek naar de strafbaarheid van deze gedragingen en een proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd.

“Laat het duidelijk zijn dat vrijgezellenfeesten leuk en ludiek mogen zijn, maar hou daarbij rekening met de veiligheid! Daarbij…die nepontvoeringen zijn niet echt origineel meer”, waarschuwt de politie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button