Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ontslagen bij thuiszorg Vérian in Zwolle

Zwolle – Thuiszorgorganisatie Vérian heeft voor 38 van haar medewerksters in Zwolle, per 1 juli, geen plaats meer. Landelijk moet de organisatie honderden mensen ontslaan. Het gaat om medewerkers die huishoudelijk hulp verlenen.

Te hoog salaris

Vérian meldt in een verklaring dat ze teveel mensen met een te hoog salaris in dienst hebben. Dit past niet bij de lagere vergoeding die de gemeenten betalen. De gesprekken die zijn gevoerd met de gemeenten hebben niet tot bijstelling van de tarieven geleid, waardoor het voor Vérian onvermijdelijk werd om te stoppen.

Er komen in totaal 537 mensen op straat te staan. De thuiszorgorganisatie gaat in 10 gemeenten de zorg stoppen. Naast Zwolle gaat het om Apeldoorn, Ermelo, Beuningen, Harderwijk, Nunspeet, Mook, Oldebroek, Putten en Elburg.

SP Zwolle is bijzonder bezorgd

De SP in de Zwolse gemeenteraad is bijzonder bezorgd over het aangekondigde ontslag van 38 Zwolse thuiszorgmedewerkers bij de zorgorganisatie Vérian. Opnieuw verdwijnen in Zwolle banen in de zorg en verliezen clienten hun vast hulp. SP-raadslid Bert Sluijer: ‘Opnieuw valt een thuiszorgorganisatie om. Wij willen van de wethouder weten of er nog meer zorgorganisaties dreigen hun personeel op straat te gooien, en wat we daar als gemeente tegen kunnen doen. Ook willen wij dat de clienten zo veel mogelijk hun bestaande hulp kunnen behouden. Dit zijn mensen van vlees en bloed, geen postpakketjes die je zomaar tussen bedrijven door kunt schuiven.’

Klant-medewerkers combinaties in tact houden

De medewerkers zijn geïnformeerd. Hun wordt hulp aangeboden bij het vinden van een nieuwe baan. De thuiszorg heeft naar eigen zeggen intensief contact met andere zorgaanbieders om de zorg rond medewerkers en cliënten te borgen. Uiteraard zoeken we naar mogelijkheden om de klant-medewerkercombinaties intact te houden.

Vérian blijft wel andere vormen van hulp verlenen, zoals verzorging en verpleging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button