BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Online Spoorcafé op woensdagavond 15 september

Zwolle – Vanaf 19.30 uur neemt het Spoorzone-team vanuit de studio van RTV Focus geïnteresseerden weer mee in de ontwikkelingen van de Spoorzone in Zwolle. Kijkers kunnen weer live meepraten en -denken. Deze keer gaat het Spoorcafé over de ontwikkeling van het Hanzekwartier.

In deze uitzending zitten bij presentator Vincent Corjanus aan tafel: Peter Sluis (gebiedsmanager, gemeente Zwolle), Gerrit Jan Schothans (ontwikkelmanager deltaWonen) en Dennis Laing (stadsontwikkelaar, BDP).

Ontwikkeling Hanzekwartier

Het Hanzekwartier is een van de deelgebieden in de Spoorzone Zwolle, en ligt tussen de Hanzeallee en de Oostzeelaan. Nu bestaat dit jonge gebied voornamelijk uit nieuwe kantoren, met daartussen veel parkeerplaatsen. De partijen die samenwerken in het Hanzekwartier (gemeente, ontwikkelaars, corporaties en onderwijsinstellingen) gaan hier een nieuw stuk stad maken. Met nieuwe woningen, werk- en leerplekken en veel groen. Peter, Gerrit Jan en Dennis vertellen over het waarom van deze ontwikkeling, over de ideeën voor het gebied en over hoe het er uit kan komen te zien.

Meer informatie over de ideeën voor het Hanzekwartier is ook te vinden op www.hanzekwartierzwolle.nl.

Live meepraten en -denken

Alle ideeën, meningen en betrokkenheid van Zwollenaren zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Daarom nodigt het Spoorzone-team hen, en andere geïnteresseerden, graag uit om mee te praten en denken. Vragen stellen en tips delen kan tijdens de uitzending op twee manieren:

  • via de Facebook-stream van RTV Focus – dan is de reactie voor iedereen zichtbaar;
  • via WhatsApp – dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio.
    Voeg hiervoor het telefoonnummer 06 22 46 17 23 toe aan de contactenlijst in de telefoon. Zoek vervolgens in WhatsApp het telefoonnummer op om vragen stellen tijdens het Spoorcafé.
    Vragen kunnen ook vooraf worden gesteld, via Spoorzone@zwolle.nl.

Uitzending via internet en televisie

Het Spoorcafé is te volgen via de website of de Facebook-pagina van RTV Focus. Op de televisie wordt het uitgezonden via KPN-kanaal 1396, Ziggo-kanaal 44 en T-Mobile-kanaal 783.

Back to top button