Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Online lezen met de app ‘VerhalenBieb’

Stadkamer introduceert VerhalenBieb

Voor iedereen die even een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er vanaf vandaag de VerhalenBieb-app. De app start met 20 verhalen in de categorieën: humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal bij van bekende en minder bekende auteurs, die hiermee een extra podium krijgen. De klant heeft zo een makkelijke manier om altijd en overal korte verhalen te lezen op smartphone of tablet.

De VerhalenBieb bevat korte verhalen voor volwassenen van zo’n 6.000 woorden, met een pakkend en verrassend plot. Ze zijn in 15 tot 20 minuten te lezen – ideaal voor onderweg, op wachtmomenten of voor het slapen gaan. In de app staan o.a. verhalen van Fiona Rempt (Regendruppels), Herman Brusselmans (De overval), Anne Winkels (Schoonheid) en Jan Bos (GGZ).

Over het thema

Korte verhalen zijn ‘hot’. Zo is de bekende auteur van korte verhalen A.L. Snijders, gevraagd een verhalenbundel samen te stellen samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis voor de campagne ‘Nederland Leest’ in november.

Over de app

De VerhalenBieb-app is eenvoudig in gebruik en gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig; het gedownloade verhaal wordt opgeslagen op smartphone of tablet. De lezer start het verhaal en de rest volgt vanzelf.

VakantieBieb, LuisterBieb, PoëzieBieb, VerhalenBieb

Stadkamer biedt als onderdeel van het landelijke netwerk van bibliotheken inmiddels een gevarieerd aanbod apps: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie), de LuisterBieb (luisteren boeken), de PoëzieBieb (poëzie) en nu dus de VerhalenBieb (korte verhalen): zo is er ‘voor elk wat wils’.

 

Donwloaden Android

 

Donwloaden Appstore

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button