Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportTV KortVoetbalVoorpagina

Video | PEC Zwolle knokt zich naar een punt in Enschede

Zwolle – PEC Zwolle heeft een knap punt overgehouden aan het bezoek aan FC Twente. De ploeg van trainer Ron Jans komt twee keer op achterstand, maar dankzij doelpunten van Youness Mokhtar en Django Warmerdam speelt Zwolle toch gelijk (2-2). ,,Wij rijden wel tevreden terug naar Zwolle”, vertelt een tevreden trainer Ron Jans.

Zwolle zag in de warming-up Dirk Marcellis afhaken, die niet fit genoeg bleek om te kunnen spelen. In zijn plaats speelde Philippe Sandler, die in de beginfase meteen opviel. Helaas voor hem was dat, omdat hij een penalty veroorzaakte na een overtreding op Kamohelo Mokotjo. De penalty werd door een andere oud-speler van PEC Zwolle benut: Mateusz Klich schoot de bal buiten bereik van doelman Mickey van der Hart. Zwolle voetbalde in de eerste helft prima mee met de thuisploeg en had ook wat kleine kansjes. Ted van de Pavert kopte de bal in de handen van Twente-keeper Nick Marsman, terwijl een schot van Mustafa Saymak geblokt werd. Vlak voor rust werd het dankzij een knappe individuele actie van Youness Mokhtar toch gelijk. De aanvaller werd diepgestuurd en schoot de bal fraai in de verre hoek. ,,We konden gelijke tred houden met Twente, dat was na rust wel anders”, vertelde Django Warmerdam, die halverwege de eerste helft de geblesseerd uitgevallen Wout Brama verving.

Want FC Twente schakelde na rust een tandje bij. Het speelde een drietal grote kansen bij elkaar, maar een doelpunt leverde dit niet op. Invaller Dylan Seys kon van dichtbij de bal niet achter Van der Hart krijgen, terwijl Enes Ünal twee keer gevaarlijk was. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat, de andere inzet kon gepakt worden door de Zwolse doelman. ,,Het leek wel alsof Twente alle energie had opgespaard voor de tweede helft”, vertelde Jans. Lang bleef het desondanks 1-1, tot de slotfase. Het was de topscorer van de Tukkers degene die de 2-1 maakte. Hij werd de diepte in gestuurd en scoorde met een vlammend schot. Daardoor leek Zwolle af te stevenen op een nederlaag, tot minuut 84. Warmerdam speelde zichzelf vrij op het middenveld en schoot maar eens. De bal ging in de verre hoek achter keeper Marsman. ,,Heerlijk, dit hadden we nodig. Het was wel Lucky, maar dat geeft niet”, vond Warmerdam. ,,Mooi dat Django dit voor elkaar krijgt als één van de jonge exponenten”, vond trainer Jans.

FC Twente – PEC Zwolle 2-2 (1-1)

Toeschouwers: 24.900
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Klich, Trajkovski, Bijen (FC Twente), Sandler (PEC Zwolle)

FC Twente: Marsman, Ter Avest, Bijen, Thesker, Trajkovski, Mokotjo, Klich, Celina, Ede (76. Jensen), Unal, Yeboah (64. Seys).

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Sandler, Van de Pavert, Verdonk, Brama (26. Warmerdam), Holla, Ehizibue (76. Karagounis), Saymak (71. Menig), Mokhtar, Achahbar.

10. Klich (strafschop) 1-0
40. Mokhtar 1-1