112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ongeval bij sloop Harculo: graafmachine beschadigd

Medewerkers en omstanders ongedeerd

Zwolle – Bij het verwijderen van enkele van de gevelpanelen en de gevelconstructies van de Centrale Harculo is een graafmachine beschadigd door een neerkomende staander. Medewerkers en omstanders zijn ongedeerd. De brandweer en de politie zijn kort ter plekke geweest, door ENGIE geïnformeerd en weer vertrokken. 

Op woensdagochtend 9 mei zijn volgens planning enkele delen van de voormalige elektriciteitscentrale Harculo gesloopt. Het ging om de verwijdering van de geveldelen en de gevelconstructies aan de oost- en westzijde van de voormalige productie-eenheid HC4. Tijdens de werkzaamheden aan de oostzijde is de constructie aan de noordzijde onverwacht ook gaan bewegen. Hierbij is een, bij de werkzaamheden betrokken, graafmachine beschadigd geraakt. Bij het voorval zijn geen gewonden gevallen.

De politie en brandweer zijn aan de poort geweest en door ENGIE geïnformeerd over het voorval. Zij zagen geen aanleiding voor verdere actie. De oorzaak van het vallen van de staander is op dit moment nog niet bekend en wordt onderzocht door ENGIE.

Vanwege het niet volgens plan neerkomen van de geveldelen van HC4, is het op dit moment niet mogelijk om op een veilige manier loshangende delen op te sporen en te verwijderen. Er is derhalve een kleine kans dat er in de komende dagen, nu nog hangende, kleine restdelen neer gaan komen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button