Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Video – Plein voor WRZV Hallen heet vanaf nu het Martijn van Dijkplein

Medegrondlegger van het WRZV de Boog zaalvoetbal

Zwolle – Het plein voor de WRZV hallen heet vanaf nu officieel het Martijn van Dijk plein. Zaterdagochtend onthulde Martijn van Dijk zelf het straatnaambord waarop zijn naam staat. Ook is hij officieel benoemd tot ambassadeur van WRZV de Boog. Maarten was samen met Joop van Ommen een van de grondleggers van deze zaalvoetbalclub voor spelers met een beperking.

Martijn is ruim 35 jaar het boegbeeld van WRZV de Boog geweest, en heeft zich vele jaren intensief ingezet als speler én als bestuurslid van WRZV de Boog. Door o.a. lichamelijke klachten is het voetballen én zijn functie in het bestuur te zwaar voor hem geworden.

Tijdens het HTC toernooi afgelopen zomer 11 juni heeft hij afscheid genomen als speler, maar voor zijn jarenlange inzet voor WRZV de Boog is hij nu officieel ere lid en ambassadeur met een eigen naambord van WRZV de Boog.

In zijn tienerjaren ( Martijn is nu in de 50 ) wilde hij al graag voetballen maar kon geen club vinden waar hij zich bij aan kon sluiten met zijn lichamelijke beperking, en heeft toen op eigen initiatief een oproep gedaan waar hij terecht kon om te voetballen.

De Boog werd in die jaren net opgezet voor mensen met een beperking, en reageerde op de oproep van Martijn.
En zo kwam Martijn bij De Boog voor G ( Gehandicapten)- voetbal.

De onthulling vond plaats op de dag dat er in de WRZV Hallen een Winnerstoernooi gespeeld werd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button