Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Ongedwongen sfeer bij ‘Open Ton’

Verslag door Arie Mekkring

Zwolle – In Grand Café Public vond afgelopen donderdag weer een een nieuwe editie van de ‘Open Ton’ plaats. Op deze sfeervolle locatie kreeg iedereen de kans om zich te laten zien en horen. In een ongedwongen sfeer traden afgelopen donderdag enkele veelbelovende talenten op. Presentator van de avond was deze keer oud-wethouder Gerard van Dooremolen. Hij had er duidelijk plezier in en schuwde het ook niet om af en toe een goede mop te vertellen. Zwolle heeft veel zangtalent en artiesten voortgebracht.

tekst gaat verder onder de foto

Zo bracht Felicia Westerhof onder meer ‘Perfect’ van Ed Sheeran en ‘I am no good’ van Amy Winehouse ten gehore. Met haar stem en gitaarspel wist zij het publiek onmiddellijk te boeien. Ook Myrthe Zintel bracht met haar prachtige stemgeluid bekende covers als ‘Isn’t she lovely’ van Stevie Wonder en ‘To make you feel my love van Adèle op overtuigende wijze. Beide dames zijn overigens afkomstig van de Jeugd Musical School, geleid door Gina Maria.

Niet voor de eerste keer op dit podium trad Isabella Hiddink in het voetlicht. Begeleid door Edgar Lintang, Rein Mahulete en Menno Beijer bracht zij enkele bekende covers ten gehore waaronder het bekende ‘I put a spell on you’. Dit deed zij op een geheel eigen wijze en klonk bijzonder aangenaam in de oren. De rode draad in het programma was Henk van Huisstede. Naast zijn hobby als stand-up comedian, vertolkte hij op een vermakelijke manier gedichten met vaak een humoristisch tintje.

tekst gaat verder onder de foto

Als afsluiting van een heel divers programma mocht Marthijn Hakkers de aanwezigen vermaken. Bij zijn optreden stak hij zijn liefde voor Johnny Cash niet onder stoelen of banken. Op gitaar en rauwe stem zorgde ook hij ervoor dat het publiek genoot van een heel mooie avond.

De volgende ‘Ton’ vindt plaats op donderdag 21 maart in Grand Café Public. De presentatie is dan in handen van Ivo de Lange en Hans la Faille. Vanaf acht uur ’s avonds is iedereen weer van harte welkom. De toegang is gratis.

Gerelateerde artikelen

Back to top button