KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontvangt gemotiveerd Swift

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Swift, dat de laatste tijd steken liet vallen en dus extra gemotiveerd zal zijn om dat om te buigen. De Zwollenaren hebben overigens óók wat goed te maken na hun teleurstellende verlies van afgelopen zaterdag.

“Vorige week hebben we één van onze mindere wedstrijden gespeeld en dat lag echt aan ons zelf,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Wij moeten vóór de winterstop nog een aantal punten sprokkelen. Swift zit in een mindere fase, maar ze spelen altijd verzorgd voetbal en dat ligt ons wel. We kunnen het ze lastig maken.”

Trotse koploper

Swift eindigde vorig seizoen als 10e, één plaatsje onder Berkum, en dat was teleurstellend voor de Amsterdammers die in vorige jaren beter gewend waren. In de nieuwe jaargang startte de ploeg van trainer Jimmy Simons echter uitstekend en Swift was zelfs vijf competitierondes lang de trotse koploper in de 4e Divisie B. Medio oktober begon de machine echter te haperen, want de Amsterdammers wonnen in de laatste zes duels slechts één keer en dat kostte hen ook de eerste periodetitel.

Ook vorige week gingen er punten verloren door een 1-1 thuisremise tegen stadgenoot Ajax. De Ajax-amateurs startten fel en dat leidde na bijna een half uur tot de 0-1. Swift was tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, maar kwam in de 38e minuut wél langszij toen Daan Driever zich vrij draaide en de 1-1 in de verre hoek schoot. Dat de thuisclub dat in het eerste bedrijf vast kon houden was te danken aan Swift-doelman Reno van der Meer, die vlak vóór rust als winnaar uit een één-op-één situatie kwam. In de tweede helft kregen Bas Maljaars en Carlos Groen kansen om Swift op voorsprong te zetten, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Teleurstellend

Berkum deed het de afgelopen weken goed met overwinningen tegen HZVV en Huizen. Daarna volgde echter een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen DETO, waarbij de beide Twentse tegengoals tot frustratie van het thuispubliek pas in de laatste 10 minuten vielen. Afgelopen zaterdag kwam er opnieuw een kink in de Zwolse kabel doordat de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 2-1 verloor bij CSV Apeldoorn. In die wedstrijd was de thuisclub zeker niet dominant, maar de Veluwenaren gingen véél efficiënter om met de kansen.

Het feller spelende CSV kwam in de eerste helft met een frommelgoal op 1-0 en liep na ruim een uur verder uit. Berkum liet daarna een dot van een kans liggen en kwam pas enkele minuten vóór het slot terug via Chris van der Meulen: 2-1. Die treffer was weliswaar oogstrelend, maar kwam te laat om Berkum nog te redden en dus gingen er, opnieuw, onnodig punten verloren.

12e plaats

Berkum bleef daarmee op de 12e plaats staan, maar nét boven de gevarenzone, en heeft de punten in de twee nog resterende duels vóór de winterstop hard nodig om de blik weer naar boven te kunnen richten. Ook Swift, inmiddels afgezakt naar de vierde plek, snakt naar herstel om niet af te haken bij de koplopers.

De wedstrijd Berkum-Swift wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jorg Ordelmans uit Borne, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.