Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Onderzoek verkeersveiligheid met camera’s bij Van Karnebeektunnel

Zwolle – Om de verkeersveiligheid in en rond de Van Karnebeektunnel te onderzoeken wordt in week 39 (maandag 24 t/m zondag 30 september) met behulp van camera’s de verkeerssituatie in beeld gebracht.

Camera’s Karnebeektunnel – foto’s © Peter Denekamp

Camera toezicht

In en rond de Van Karnebeektunnel gebeuren regelmatig (bijna) ongevallen met fietsers. Gemeente Zwolle wil daarom met een zogenaamde conflict-observatie inzicht krijgen in de verkeerssituatie. Dit gebeurt met vier camera’s die de verkeerssituatie in de tunnel en de situatie buiten de tunnel ter hoogte van de Koggelaan en de van Karnebeekstraat vastleggen. Op basis van het onderzoek wordt dan bekeken of en welke maatregelen getroffen moeten worden.

Camera’s Karnebeektunnel – foto’s © Peter Denekamp

 

Verkeersbeelden registreren

De gemeente Zwolle heeft een adviesbureau opdracht gegeven om de vier camera’s te plaatsen. De camera’s worden in week 38 geplaatst en na het onderzoek weer verwijderd. De camera’s registreren uitsluitend het verkeersbeeld. De beelden worden niet gebruikt voor handhaving en worden binnen een week na afronding van het onderzoek vernietigd.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button