112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Onderzoek naar laagvliegend vliegtuigje boven A28 bij De Lichtmis

Zwolle – Vandaag kreeg de politie meerdere meldingen van een klein vliegtuig dat erg laag zou vliegen. Zo zou het vliegtuigje laag over de A28 bij de Lichtmis hebben gevlogen wat uiteraard verkeersgevaarlijk kan zijn.

Eenmaal ter plaatse konden agenten vanaf de grond geen vliegtuig zien en besloten het hogerop te zoeken. De manager van het hotel De Koperen Hoogte nam de agenten desgevraagd mee naar boven om beter zicht te krijgen. Hier zagen de agenten al snel het betreffende vliegtoestel boven Zwartsluis vliegen.

Hier werd door agenten op de grond een staartnummer genoteerd. De luchtvaartpolitie zal uitzoeken of het betreffende vliegtuigje een ontheffing had om zo laag te mogen vliegen.

“De minimale vlieghoogte hoort 300 meter te zijn boven de bebouwde kom en volgens onze waarnemingen was dit nog geen 100 meter. Dit is alleen toegestaan als daar een ontheffing voor is afgegeven, het is ons nog niet bekend of dat het geval was”, aldus de politie.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button