112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

[UPDATE] Bij onderzoek drugsbezit op Ambelt school is niets aangetroffen

Zwolle – Een team van de politie Zwolle heeft vrijdagmorgen onderzoek gedaan naar drugsbezit bij de leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle. Er werd daarbij gebruikt gemaakt van een drugshond. Het gaat hier om een school voor voortgezet speciaal onderwijs.

Bij de doorzoeking zijn geen drugs aangetroffen en zijn ook geen aanhoudingen verricht. Volgens politiewoordvoerder Esther Naber heeft een dergelijke controle toch waarde. “We laten als politie en school zien dat we er boven op zitten en dat drugs niet getolereerd worden.”   Een vervolgactie sluit de politie niet uit. 

Het onderzoek vond plaats naar aanleiding van signalen van drugsbezit en -gebruik die door de medewerkers van de locatie was opgevangen. De Ambelt voert een beleid van zero tolerance ten opzicht van drugs en is in samenwerking met de politie tot actie overgegaan. “Wij zitten er bovenop want wij geven hier onderwijs aan kwetsbare leerlingen”, aldus regiodirecteur Miriam van der Laan. “Wij willen te alle tijden hun veiligheid kunnen garanderen.”

De Ambelt kan in dit stadium van het onderzoek geen mededelingen doen over het vermeende drugsbezit en -gebruik. Miriam van der Laan: “Ook onze leerlingen worstelen met dit soort problemen. Wij willen weten of dit het topje van de ijsberg is of dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand is. Dat is de reden dat we dit samen met de politie heel voortvarend willen aanpakken”. De leerlingen werden tijdens en na het onderzoek goed begeleid omdat sommige van hen dit als zeer ingrijpend kunnen ervaren. Bij de zorg voor de leerlingen is ook Tactus Verslavingszorg betrokken, een samenwerkingspartner van de Ambelt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button