Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Onderwijsstaking woensdag 6 november vanwege lerarentekort

Openbaar basisonderwijs Zwolle doet mee

Zwolle – Woensdag 6 november wordt er landelijk gestaakt door leerkrachten in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs. In Zwolle leggen vooralsnog alleen de docenten van de meeste openbare basisscholen het werk neer.

Het leraren- en schoolleiderstekort is zo groot, dat dagelijks in het hele land klassen naar huis worden gestuurd. Vlak voor de zomer hebben de onderwijsvakbonden en de werkgevers, verenigd in de PO-Raad en de VO-raad, bij het kabinet gezamenlijk een claim neergelegd van 423,5 miljoen euro in 2020 voor een noodpakket voor het primair- en voortgezet onderwijs. “Dit noodpakket blijft nodig om de tekorten in het onderwijs aan te pakken. Bij de algemene politieke beschouwingen werd duidelijk dat dit kabinet niet wil investeren in onderwijs.”, zo stellen de partijen.

Maandag 21 oktober om 10 uur verstreek het ultimatum aan het kabinet voor de investering van 423,5 miljoen in het onderwijs. “Nu er geen reactie is geweest gaat de landelijke staking door op 6 november.”, zo melden de bonden.

Woensdag 6 november debatteert de Tweede Kamer over de onderwijsbegroting van volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button