KabelkrantNieuws uit ZwolleVerkeerZorg & Welzijn

Veilig Verkeer Nederland houdt Opfriscursus Fiets met valpreventie

Zwolle – Veilig Verkeer Nederland (VVN) Zwolle houdt – in samenwerking met de gemeente Zwolle en FysioZwolle – een VVN Opfriscursus Fiets in Zwolle voor fietsers en e-bikers van 60 jaar en ouder.
De cursus is op woensdag 8 mei a.s. van 09.30 tot 14.45 uur bij MVO de Siggels, IJsselcentraleweg 9, 8014 BK Zwolle (lunch inbegrepen).

Fietsen door de natuur of boodschappen doen op de fiets. Heerlijk toch, die vrijheid? Fietsen doen we vaak al van jongs af aan. Het is leuk, duurzaam en gezond. Logisch dus dat we allemaal zo lang mogelijk willen blijven fietsen. Wel verandert het verkeer. De fietspaden worden drukker en er komen nieuwe vervoermiddelen bij. Ook merk je door het ouder worden misschien fysieke veranderingen die het fietsen lastiger maken. Doordat je lichaam kwetsbaarder wordt is de impact bij een ongeval groter dan bij een jonger persoon. Het is dus belangrijk om te zorgen dat je veilig blijft fietsen. VVN helpt daar graag bij met de VVN Opfriscursus Fiets.

Tijdens een informele bijeenkomst gaan deelnemers met een trainer en elkaar in gesprek over verkeersregels en -gedrag. Onderwerpen die aan bod komen: slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen. Hierbij maakt de trainer gebruik van foto’s, video’s en stellingen. Ook worden de verkeersregels besproken en is er ruimte voor vragen. Aansluitend aan de bijeenkomst is er de mogelijkheid om met eigen fiets een parcours te oefenen. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Deelname aan dit onderdeel is niet verplicht, wel raadzaam. Daarnaast geeft een ergotherapeut van FysioZwolle voorlichting over valpreventie. Deelname is gratis.

De VVN Opfriscursus Fiets is onderdeel van het programma Doortrappen. Met deze cursus wil men eraan bijdragen dat de oudere fietser zo lang mogelijk kan blijven fietsen.

Aanmelden Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN iedereen direct aan te melden via de website vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Fiets Zwolle. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer. Bel voor meer informatie naar: 088 – 524 89 20.

Gerelateerde artikelen

Back to top button