EconomieNieuws uit Zwolle

Onderhoud Hooiweg en spoorwegovergang Herfterlaan

Zwolle – Van komende maandag 27 juni tot en met vrijdag 8 juli voert de gemeente Zwolle overdag groot wegonderhoud uit aan de Hooiweg. In de nabije omgeving voert ProRail van zondag 3 tot en met donderdag 7 juli ’s nachts werkzaamheden uit aan de spoorwegovergang aan de Herfterlaan. De activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.

De gemeente Zwolle voert dit jaar groot onderhoud aan de Hooiweg. Om de bereikbaarheid te garanderen vindt het werk in drie fasen plaats. In opdracht van de gemeente start aannemingsbedrijf Schagen Infra BV op maandag 27 juni met de eerste fase. Naar verwachting duurt het werk tot en met vrijdag 8 juli.

Werkzaamheden Hooiweg

Het onderhoudswerk aan de Hooiweg van de eerste fase vindt plaats vanaf de Oude Dalfserweg tot huisnummer 15. De werkzaamheden bestaan uit: het opbreken van de bestaande asfaltlaag, aanbrengen van betonverharding op de bestaande fundering, herstraten van in- en uitritten en afwerken van de bermen.

Omleidingsroute

Doorgaand verkeer wordt gedurende de wegwerkzaamheden aan de Hooiweg -van maandag 27 juni t/m vrijdag 8 juli- omgeleid via Tussen de Verlaten en Maatgravenweg.

Tijdens de werkzaamheden aan de spoorwegovergang Herfterlaan ter hoogte van de Sorghvlietweg -van zondag 3 t/m donderdag 7 juli tussen 23.00 uur en 05.30 uur- is de spoorwegovergang afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleidingsroute loopt via de erfgenamenweg/Wythmen. Verkeersborden ter plaatse geven de omleidingsroute aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button