Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ondergrondse perronnetje Swol is weer te bewonderen op het Stationsplein van Zwolle

Zwolle – Het ondergrondse perron Swol is weer terug van weggeweest. Donderdagochtend plaatste de kunstenaar het kunstwerk terug op het Stationsplein. Omdat het hele plein afgelopen jaar op de schop ging was het perronnetje tijdelijk van het toneel verdwenen. Iedereen die een kijkje wil nemen in de ‘bult’ kan het vinden naast de ingang van de ondergrondse fietsenstalling aan het eind van de ’tuin’.

Het ‘doorkijkje’ in de stoep laat het ondergronds perron Swoll zien. Het spoor dat je ziet liggen is de verlenging van de kunstroute in de stationstunnel zelf.

Ondergrondse gangen

Er zijn heel veel verhalen over ondergrondse gangen in Zwolle. Dit was voor het kunstenaars collectief aanleiding om hier iets mee te doen. Uiteindelijk is het dus een ondergronds perron geworden die onderdeel is van de kunstroute. Suolla s de Germaanse benaming voor Zwolle.

Opening 23 januari

De kunstroute die bestaat uit een blauwe bronzen lijn, een video-wall in de stationstunnel, een bronzen kaart van de stad Zwolle en een audioscoop werd op 23 januari 2016  onthuld.

Back to top button