CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

OMT adviseert lockdown van 2 weken en daarna ‘2G-regel’

Zwolle / Den Haag – Het OMT adviseert het kabinet een tijdelijke lockdown van twee weken om de oplopende coronabesmettingen te bestrijden. Vanwege de ernst van de coronasituatie valt daar niet aan te ontkomen, melden bronnen rond het Outbreak Management Team aan de NOS.

Evenementen, bioscoop, theater, horeca

Evenementen zouden moeten worden geannuleerd en ook het theater en de bioscoop moeten volgens het OMT tijdelijk dicht. Ook zouden ze hebben geadviseerd om de sluitingstijden van de horeca aan te passen en de groepsgrootte te beperken. Scholen kunnen wel open blijven wat het OMT betreft.

‘2G-regel’

Na de korte lockdown is het verkrijgen van een QR code na testen niet meer mogelijk, zo lijkt het advies. Toegang via een QR code is daardoor alleen nog maar voorbehouden aan mensen die volledig zijn gevaccineerd of als ze corona hebben gehad. Zo’n ‘2G-regel’ is ook al in veel deelstaten van Duitsland en andere landen van kracht. Deze coronamaatregel ligt politiek zeer gevoelig: een deel van de Tweede Kamer is bang dat het de tegenstellingen in de samenleving aanscherpt, omdat er meer onderscheid wordt gemaakt tussen mensen die wel en die niet gevaccineerd zijn.

Persconferentie vrijdagavond

Of deze maatregelen doorgaan is afhankelijk van het Catshuisberaad en ondermeer besprekingen met de burgemeesters. Morgenavond is er weer de persconferentie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button