Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Omstreden Charlie Charlie Challenge ook op Zwolse Scholen

Ook op Zwolse scholen wordt de internet rage Charlie Charlie gespeeld. Bij dit spel wordt de zogenaamde geest Charlie Charlie opgeroepen die antwoord moet geven op bepaalde vragen. De spelers delen massaal filmpjes via social media over het spel.

Zwolse scholen

Het spel is omstreden. Ook in Zwolle trekken scholen aan de bel. Via e-mail hebben een aantal scholen uit Zwolle ouders hier al over geïnformeerd. Leerkrachten hebben aan de kinderen de boodschap meegegeven dat ze dat niet willen op school en dat andere kinderen een angstig gevoel krijgen van het spel. Aan de ouders wordt gevraagd om de school op de hoogte te brengen als zij merken dat het onderwerp blijft spelen in de klas van zoon of dochter.

Spel

Het spel is overigens heel eenvoudig. Je tekent een kruis op een vel papier en schrijft 2 keer ja en 2 keer nee in de vakken. Vervolgens leg je 2 potloden in een kruis op elkaar zodat het bovenste potlood los kan draaien. Daarna spreekt de groep de volgende woorden uit: Charlie Charlie can we play?

Het bovenste potlood gaat draaien en wijst vervolgens het antwoord aan. Youtube wordt overladen met  Charlie-filmpjes. En veel scholieren worden daardoor nieuwsgierig.

Onderzoekers geven aan dat van een geest geen sprake is. De potloden gaan vanzelf draaien als gevolg van de stand waarin ze liggen in combinatie met de zwaartekracht of wind. Het opzettelijk in beweging brengen door te blazen speelt ook mee.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

admin

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button