EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Omgevingsvisie voor duurzame groei en ontwikkeling Zwolle in de maak

Zwolle – Er moet een nieuwe Omgevingsvisie voor Zwolle komen. Een visie over mogelijke kansen en ambities voor de stad tot en met het jaar 2030. Het moet richting gaan geven aan een duurzame groei en ontwikkeling van Zwolle. Om dit te ontwikkelen is door het college van Burgemeester en Wethouders vandaag een plan van aanpak vastgesteld.

Dit najaar voert de gemeente verkennende gesprekken met verschillende lokale en regionale partners over mogelijke kansen en ambities voor de stad. De gemeente Zwolle zoekt daarvoor de samenwerking met ‘stadmakers’: lokale en regionale partners op het gebied van onder andere economie, bedrijfsleven, cultuur en onderwijs. Via gerichte interviews en werksessies, maar ook door informeel het gesprek aan te gaan. Waarbij de gemeente onderstreept dat ook de jongeren van harte worden uitgenodigd een bijdrage te leveren. Het streven is om in 2017 een eerste versie van de Omgevingsvisie voor Zwolle voor te leggen aan de gemeenteraad.

“Het gaat goed met Zwolle. Stad en regio hebben een sterke economische positie. Zwolle is in balans. Dat willen wij graag zo houden,” zegt wethouder Ruimtelijke Ordening en Water Ed Anker.

De overkoepelende visie is er één op hoofdlijnen die uitnodigt, inspireert en stimuleert om ontwikkelingen samen te realiseren. De inzet is dan ook co-creatie: een proces op maat dat ruimte biedt voor input van zowel inwoners als bestuurders.

Gerelateerde artikelen

Back to top button