CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Omgaan met kinderen in coronatijd

Zwolle – Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. Ook voor de kinderen. Wat kun je doen?

Praten met je kind over het coronavirus

Voor kinderen is het een spannende en bijzondere tijd. Het jeugdjournaal besteedt veel aandacht aan het onderwerp. Het is goed om met je kind te praten over het nieuwe coronavirus. Ook kun je ze uitleggen waarom het belangrijk is om je handen te wassen en hoe ze dit goed kunnen doen. Op de website van opvoeden.nl vind je handige tips.

Tip: praat ook over andere onderwerpen dan het coronavirus.

Ritme en thuisonderwijs

Nu je kind niet naar school of een kinderdagverblijf gaat, is het belangrijk om een ritme aan te houden. Sta op een normale tijd op. Schoolgaande kinderen weten vanuit hun school hoe hun onderwijs georganiseerd is. Er is informatie online te vinden over thuisonderwijs, bijvoorbeeld op deze website. Volg in elk geval de instructie van de school. Denk ondertussen ook aan wat beweging voor je kind. Doe eventueel een beweegspelletje tussendoor.

Ouders die toch aan het werk zijn

Werk je in de zorg, bij de politie of in een ander beroep waarvoor je naar je werk moet? Dan wensen we je vooral veel succes toe! Dit is een drukke periode waarin je je kind minder ziet. Ook als je thuis werkt moet je je tijd en aandacht verdelen. Vertel je kind waarom je moe bent of waarom je even geen tijd hebt. Probeer op een ander moment samen iets leuks te doen.

Na schooltijd

Wat doe je als het thuisonderwijs voor die dag klaar is? Op internet is er een groot aanbod aan ideeën en tips. Denk aan luisterboeken via de LuisterBieb, koken of bakken en bordspellen. Veel dingen zijn in deze tijd gratis beschikbaar gesteld. Zo ook de ‘Thuisklets’ van Gezinnig. Dit is een blad met leuke en educatieve ideeën. Op dezelfde website kun je ook een dagplanning downloaden.

Spanning

Als we met zijn allen bij elkaar zitten, geeft dat mooie momenten. Maar het kan ook meer stress geven. We zitten dichter op elkaar. Hierdoor kan er meer spanning zijn. Ook de angst voor het onbekende of het wegvallen van de vaste routines kan angst of stress geven. Wees lief voor elkaar, kijk naar mogelijkheden en leg daar de focus op.

Elke woensdagochtend om 11:00 is er een livestream op YouTube met een professor van de Universiteit Utrecht. Je kunt de professor vragen stellen via de chat aan de zijkant van het scherm.

Gerelateerde artikelen

Back to top button