Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Ombouw parkeerautomaten kost € 1.450.000-

De gemeente  gaat het kentekenparkeren versneld invoeren in de stad Zwolle. De gemeenteraad heeft hier maandagavond mee ingestemd.

Dit jaar zal geleidelijk worden overgegaan op parkeerautomaten die zijn ingericht op kentekenparkeren. Dit betekent dat bestaande parkeerautomaten in de straten die economisch zijn afgeschreven worden vervangen door een nieuw type automaat waarbij de parkerende bezoeker zijn/haar kenteken invoert op de parkeerautomaat. De bezoeker hoeft dan niet meer terug naar de auto om een parkeerticket achter de voorruit te leggen. De ingevoerde gegevens worden door de gemeente Zwolle maximaal 7 weken bewaard.

Tegelijkertijd wordt overgegaan op zogenaamd cashless parkeren. Dit houdt in dat er alleen betaald kan worden met pin. Met ingang van 1 januari 2015 is de mogelijkheid om met chipknip te betalen verdwenen. Ook het contant betalen van de parkeerkaart is op termijn niet meer mogelijk.  Ook het zogenaamde belparkeren is één van de nieuwe mogelijkheden van betaling voor de automobilist.

Met de gehele ombouwoperatie is een kostenbedrag gemoeid van € 1.450.000,- De ombouwoperatie wordt bekostigt uit de parkeerreserve en de opbrengsten uit de toekomstige parkeergelden.

Overigens zal de gemeente Zwolle gebruik maken van 2e hands parkeerkasten welke worden voorzien van een geheel nieuw binnenwerk en nieuwe software. Het niet meer hoeven legen van de automaten en het makkelijker kunnen handhaven op foutparkeerders levert ook een besparing op.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button