112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

OM eist 5 maanden cel voor overval op Zwolse visboer

Zwolle – De officier van Justitie heeft dinsdag 5 maanden cel geëist tegen de 28-jarige S.O. en de 38-jarige M.El.b. De mannen uit Rotterdam worden er van verdacht op 27 februari vorig jaar de Zwolse viskraameigenaar Timmerman uit Zwolle te hebben overvallen.

De visboer werd die zaterdagavond na het wegzetten en afsluiten van zijn kraam aan de Veemarkt, overvallen door de twee Rotterdammers. Zij rukten de dagopbrengst van zo’n 3.000 euro uit zijn handen en gingen er vandoor.

De politie had het tweetal die avond al eerder op de korrel. Op de snelweg was de auto waarin ze reden al gesignaleerd. Het kenteken kwam voor in het systeem in verband met een eerdere woninginbraak waar de auto bij betrokken zou zijn. Daarop werd de politie in Zwolle ingeschakeld. Deze kreeg ze in het vizier toen één van de mannen hard naar de auto rende. Dit was het moment dat de verdachten zojuist de visboer hadden overvallen. Nadat de auto op hoge snelheid wegscheurde zette de politie de achtervolging in. Uiteindelijk werden de verdachten bij Oldebroek klemgereden en aangehouden. De tas en het geld van de visboer werden in de auto aangetroffen.

Uitspraak volgt over 21 weken.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button