112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

OM eist 4 jaar celstraf voor schietpartij Frobergerstraat / Bachlaan

Vandaag heeft de officier van justitie in Zwolle vier jaar cel geëist tegen een 19-jarige Zwollenaar die ervan wordt verdacht in maart van dit jaar een 21-jarige man, eveneens afkomstig uit Zwolle te hebben neergeschoten.

Op vrijdagavond 20 maart was er rond half 9 op de kruising van de Frobergerstraat en de Bachlaan in Holtenbroek een schietincident geweest. De 21-jarige man is daarbij neergeschoten en heeft één of meerdere schotwonden op gelopen. Het slachtoffer is door een familielid naar het ziekenhuis gebracht. Dit zelfde familielid heeft vervolgens de politie gebeld. Het slachtoffer bleek licht letsel te hebben en hij heeft de dag erna het ziekenhuis kunnen verlaten. De dinsdag erop, de 24e maart is de 19-jarige verdachte uit Zwolle aangehouden.

Tijdens de zitting vandaag trok het slachtoffer en een getuige (familie van het slachtoffer) hun belastende verklaring tegen de verdachte in. Ondanks dat eist de officier tot 4 jaar.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee