112 nieuwsVoorpagina

OM: 2 jaar jeugddetentie voor moord op straatmuzikant Zdravko Vazov

De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Zwolle twee jaar jeugddetentie en plaatsing in een jeugdinrichting (PIJ maatregel) geëist tegen een 17-jarige jongen uit Zwolle. De jongen stond terecht voor een moord en een poging moord op 2 december 2014 in Zwolle.

De jongen zou die dag een straatmuzikant die op zijn vaste plek bij een supermarkt zat, tegen het hoofd hebben geschopt en met een mes hebben gestoken. De man overleed later aan zijn verwondingen.  Ook een bezoeker van de supermarkt zou door de jongen meerdere keren met het mes gestoken zijn.

Het OM acht moord en poging moord bewezen. De jongen was volgens deskundigen ten tijde van het plegen van de feiten sterk verminderd toerekeningsvatbaar. Om die reden is plaatsing in een inrichting voor jeugdigen door middel van de PIJ maatregel volgens het OM noodzakelijk. Gezien de persoon van de verdachte is volgens het OM toepassing van het jeugdstrafrecht passend.  De officier eiste 2 jaar jeugddetentie, dit is de maximale jeugddetentie voor 17-jarigen.

De strafzaak is vanwege de minderjarigheid van de verdachte achter gesloten deuren behandeld. Het OM zal daarom geen mededelingen doen over de behandeling van de strafzaak.

Gerelateerde artikelen

Back to top button